36a Trobada Gegants de L'Hospitalet

Els Gegants i Geganters de la Pedrera participen en les Festes de Primavera de l’Hospitalet de Llobregat

El conjunt geganter de la Dreta de l’Eixample de Barcelona, més coneguts com a Gegants de la Pedrera va participar el passat diumenge 21 d’abril en la 36a Trobada Gegantera de l’Hospitalet de Llobregat amb motiu de les Festes de Primavera de la ciutat veïna. Els Gegants i Geganters de la Pedrera van exercir com a ‘Convidats d’Honor’ del Roc, l’Eulàlia, el Jaume i la Violant d’Hongria, que van dansar juntament amb nou colles més d’arreu del territori català. 

La trobada començava a dos quarts de deu, amb la plantada de totes les colles convidades a la plaça de l’Ajuntament, que amb el so abundant dels Trabucaires que s’anaven acostant amb força a la plaça, esperaven atents per començar a ballar.  A les 11h del matí es donava el tret de sortida a la cita gegantera, que s’iniciava amb la sortida des de l’ajuntament dels 4 Gegants Romans i Grecs de l’Hospitalet, que van oferir un lluït ball de Canvi de Guàrdia. A continuació, els Gegants Romans de la ciutat oferien el seu ball protocol·lari, que finalitzava amb una galejada conjunta de trabucs, el tret de sortida a la Trobada Gegantera de les Festes de Primavera.  

D’aquesta manera, s’iniciava la mostra de balls de les colles participants, entre el qual va destacar el Ball a 4 dels gegants Badalot, Forjat, Rei Gaudí i Reina Pedrera, que en aquesta ocasió va tornar a ser tocat pels grallers del Barri de Molins de Mataró i van  animar un cop més les figures i els geganters amb les seves melodies durant tota la cercavila. 

Un cop acabada la mostra de balls, va començar la cercavila pels carrers més cèntrics de l’Hospitalet, que va sortir puntual des de la plaça de l’Ajuntament per dirigir-se cap al carrer Major, la Rambla Just Oliveras, el carrer Tarragona, la plaça del Repartidor, el carrer del Centre, el carrer de l’Església, el carrer Barcelona i el carrer Tecla Sala per acabar de nou a la plaça de l’Ajuntament. 

Un cop arribats al final de la cercavila, va tenir lloc la Cloenda de la Cultura Popular, un acte molt acolorit i emotiu que posava punt final a la 36a Trobada Gegantera de l’Hospitalet de Llobregat, en què van ajuntar-se per primer cop en una ballada conjunta gegants, sardanistes i castellers. 

En la diada hi van participar un total de 10 colles geganteres arribades des de Moià, els barri de Gràcia de Sabadell, el barri de Gràcia de Barcelona, Sant Feliu de Guíxols, el carrer Viserta de Monistrol de Montserrat, Ripoll, el drac Nomar, l’Esbart Dansaire, els Gegants Romans i Grecs de l’Hospitalet de Llobregat i els gegants del districte la Dreta de l’Eixample de Barcelona, representat pels singulars Gegants de la Pedrera

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.